Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Kakor (cookies) på Wunderkrauts webbplats

Wunderkrauts webbplats använder kakor. Alla som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

En kaka är en textfil som används av webbläsaren för att ge användaren tillgång till olika funktioner på webbplatsen. Försäkringskassan använder två sorters kakor. 

Den ena sorten kallas sessionskaka och den sparas tillfälligt under ditt besök på webbplatsen. Kakan försvinner när du stänger webbläsaren. Den andra sortens kaka lagras i din dator en längre tid och återanvänds vid ditt nästa besök på webbplatsen. Du kan ta bort dessa kakor från din webbläsare.

Om du inte accepterar användandet av kakor kan du stänga av det via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en cookie på din dator.

Om du stänger av användningen av kakor kan du inte använda tjänster som kräver inloggning.

Drömmar (ca 50 st)

Recept på Drömmar som är namnet på dessa klassiska småkakor. Mycket goda spröda små kakor som smälter i munnen.

Tid: 50 min varav 20 min i ugnen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • knappt ca 4 dl vetemjöl

Utrustning du behöver

  • Elvisp

Gör så här

  1. Låt smöret blir rumsvarmt.
  2. Häll på strösocker och vaniljsocker.
  3. Kör med elvisp till en jämn smet.
  4. Tillsätt olja och hjorthornssalt.
  5. Kör med elvisp till en jämn smet.
  6. Tillsätt vetemjölet. (Tänk på att mäta upp mjölet med litermått eller väga det. Gräver du med decilitermått i mjölpåsen kommer du ta för mycket mjöl.)
  7. Kör med elvisp till en smulig smet.
  8. När du trycker med en sked på smeten så ska den bli så här (se bild).
  9. Tryck ihop till en deg på bakbordet.
  10. Ta en bit av smeten i taget och rulla till en boll och lägg på plåtar.
  11. Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 20 minuter. (Samma tid och temperatur med varmluftsinställning.)

Bra att veta

Eftersom det är hjorthornssalt i dessa kakor sticker det i näsan när man gräddar dem i ugnen, särskilt under de första 5-10 minuterna. När kakorna är färdiga smakar de inte något av den doften.